Stekt fjellrøye i rømmesaus

Stekt fjellrøye i rømmesaus er en fantastisk matopplevelse. Røye tilhører laksefamilien og finnes i to varianter i Norge, ferskvannsrøye og sjørøye. Å få slik fisk på isfiske og dra hjem og steke den i pannen i rømmesaus er høyt på min favorittliste. En stor takk til min gode venn og kollega Jostein for at jeg fikk fjellrøye til helga:)

Stekt fjellrøye i rømmesaus

fjellrøye på fat

Du trenger: Til 2 personer

  • 4 stk fjellrøye á 300-400 g
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss smør (til steking)
  • 1 boks sæterrømme

Ta fisken ut av kjøleskapet 30 minutter før tilberedning. Rens og vask fisken. Krydre med salt og pepper. Stekes på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Ha all rømmen i pannen og fordel den godt. La fisken trekke i noen minutter i sausen. Server med agurksalat og potet. Velbekomme:)

Vintips: Dreissigacker Riesling Trocken 2012

fjellrøye i panne

Agurksalat

Du trenger: 2 personer

  • 2 ss sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 ss kaldt vann
  • ½ stor agurk

Bland sukker, sitronsaft og vann i en bolle. Rasp agurken med en ostehøvel i bollen. Vend godt. La gjerne stå 1 time før servering og vend om innimellom.

fjellrøye på fat før steking

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media