Stekt fjellrøye i rømmesaus er en fantastisk matopplevelse. Røye tilhører laksefamilien og finnes i to varianter i Norge, ferskvannsrøye og sjørøye. Å få slik fisk på isfiske og dra hjem og steke den i pannen i rømmesaus er høyt på min favorittliste. En stor takk til min gode venn og kollega Jostein for at jeg fikk fjellrøye til helga:)
Stekt fjellrøye i rømmesaus
Du trenger: Til 2 personer
- 4 stk fjellrøye á 300-400 g
- ½ ts pepper
- 1 ts salt
- 1 ss smør (til steking)
- 1 boks sæterrømme
Ta fisken ut av kjøleskapet 30 minutter før tilberedning. Rens og vask fisken. Krydre med salt og pepper. Stekes på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Ha all rømmen i pannen og fordel den godt. La fisken trekke i noen minutter i sausen. Server med agurksalat og potet. Velbekomme:)
Vintips: Dreissigacker Riesling Trocken 2012
Agurksalat
Du trenger: 2 personer
- 2 ss sukker
- 1 ss sitronsaft
- 4 ss kaldt vann
- ½ stor agurk
Bland sukker, sitronsaft og vann i en bolle. Rasp agurken med en ostehøvel i bollen. Vend godt. La gjerne stå 1 time før servering og vend om innimellom.
No comments yet.