Stekt bacon med dadler

Stekt bacon med dadler er supert å servere både til kjøtt og fisk. Det finnes ofte servert som en del av av tapasmeny eller til et koldtbord. Første gange jeg spiste stekt bacon med dadler var i forbindelse med en tapasaften hos en kompis for noen år siden. Av all maten som ble servert der er det bacon og dadler jeg husker best. Du kan både steke det i panne eller i ovn. Husk å fjerne steinene:)

Stekt bacon med dadler

Stekt bacon med dadler

Du trenger: 1-3 stk pr person

  • Dadler
  • Bacon
  • Tannpirkere
  • Litt meierismør

Bacon og dadler på fat

Skjær et lite snitt i dadlene og fjern steinene. Ta en baconstrimle og pakk rundt daddelen. Den skal overlappe litt. Dersom baconstrimmelen er for lang kan du gjerne dele den i 2. Du kan feste baconstrimmelen med en tannpirker (bruk en type som ikke inneholder smak). Dersom du steker i panne has litt smør i pannen. Legg daddelen med baconoverlappen ned og stek på middels varme. Vend rund med 2 skjeer underveis. Total steketid er 3-5 minutter.

Dersom du steker i ovn has daddelen med baconstrimmelen rundt i form og stekes på 200 grader i ca 25 minutter (til baconet er gyllent). Velbekomme:)

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media