Stekt andebryst med godt tilbehør og god saus

Andebryst må tilberedes riktig for å unngå seigt kjøtt og bismak. Jeg opplever at kjøttet er best å spise når det er gjennomstekt. Dersom du skal ha gjester som setter pris på et godt måltid da er andebryst noe du bør servere. Du kan enten steike det ferdig i pannen eller ettersteike det i stekeovnen med steketermometer.

Stekt andebryst med godt tilbehør og overraskende saus

Andebryst med svisker på fat

Du trenger: Til 2-3 personer

  • 2 stk andebryst
  • ½ ss meierismør til steking
  • salt og pepper

Andrebryst i panne

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal tilberede det. Dersom kjøttet er fryst bør du ta det ut av fryseren minst 1 døgn før bruk og la det tine i kjøleskapet. Ta kjøttet ut av emballasjen og tørk det godt. Skjær/rut skinnet på andebrystet og salt og pepre det som du ønsker. Legg det med skinnsiden ned i varm panne og stek videre på middels varme i 12-14 minutter. Snu andebrystet og stek i 12-14 minutter på denne siden også. Som alternativ kan du steke andebrystet kort på begge sider for så å sette det i forvarmet stekeovn i 15-20 minutter på 180 grader. Gjør du det slik bør du bruke steketermometer. Kjøttet er da ferdig når det har en temperatur på 60-66 grader avhengig av hvor godt stekt du ønsker det. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det. Serveres som alternativ 1 med svisker, gulrot, brokkoli, potet og bringebærsaus. Velbekomme:)

Vintips: Cerro del Masso Chianti 2012

Du trenger til bringerbærsaus: Til 2-3 personer

  • 35 g brunt sukker
  • ¼ dl bringebæreddik
  • 3½ dl kraft
  • 2 dl creme fraiche
  • salt og pepper

Bringebærsaus

Ha sukker i en middels stor kasserolle og varm opp en kort stund. Sukkeret vil da klumpe seg. Ha i bringebæreddik. Rør om og sukkeret da løses opp. Tilsett kraft som du har laget ved å ha 4 dl vann i stekepannen etter at du har stekt andebrystet og rørt godt om (mål opp 3½ dl). Ha i creme fraiche, salt og pepper. La det småkoke til du serverer maten. Jo lengre sausen får koke jo bedre blir den. Den vil også tykne litt etterhvert. Passer til mye.

Serveres som alternativ 2 med wokkede grønnsaker, tomat og hvitløksaus og ris.

Du trenger til tomat og hvitløksaus: 2-3 porsjoner

  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ts brunt sukker
  • 1/2 dl sweet chili saus
  • 2½ dl vann
  • 7 ts tomatpuré
  • 2 ss sesamfrø uten skall

Tomat og hvitløkssaus

Finhakk hvitløken og ta alle ingrediensene i en kasserolle. Kok opp og la småkoke mens du lager resten av måltidet. Sausen blir bare bedre om den for stå å trekke i minst 1 time. Velbekomme:)

 

Hvis du skulle ønske å abonnere på bladet Tara Smak, kan du bruke denne linken for å få et godt tilbud.

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media