Sjokoladekake med fløyelsmyk sjokladekrem

Har du lyst på en veldig god sjokoladekake? Da er denne kaken noe for deg. Kaken kan lages både med og uten gluten, se i oppskriften nedenfor. Kaken er luftig med en fløyelsmyk sjokoladekrem og er nydelig fra første stund. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av en oppskrift som Marianne Åberg Torstensen sendte inn til en kakekonkurranse.

Sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem

Sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem

Du trenger til bunnene: 

  • 20 g meierismør til kakeformene
  •  225 g meierismør
  • ½ dl kremfløte
  • 2 dl skummet melk
  • 3 stk egg
  • 270 g finkornet sukker
  • 275 g hvetemel (for glutenfri 275 g Semper Mix og 2 ts Fiberhusk)
  • 3 ss Freia bakekakao
  • 1 ss Freia bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)

Ta 2 stk kakeformer på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformene med smeltet meierismør.

Smelt meierismøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av plata og bland inn kremfløte og skummet melk. Egg og sukker piskes til eggedosis med visp på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 15 minutter. Resten av de tørre ingrediensene blandes godt sammen og siktes i vekselvis med smørfløtemelkblandingen (⅓ tørre ingredienser, vend inn, ⅓ smørfløtemelkblanding, vend inn, gjenta 2 ganger til). Fordel røren i kakeformene.

Stekes på 175 grader varmluft rille 1 og 3 nedenfra i 20 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformene på rist.

Du trenger til sjokoladesmørkremen: 

  • 400 g Freia Selskapssjokolade
  • 150 g romtemperert meierismør
  • 200 g melis
  • ½ vaniljestang
  • ¼ dl romtemperert kremfløte
  • ¾ dl romtemperert skummet melk

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Meierismør og melis piskes til luftig smørkrem med visp på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 5 minutter (på vår Kenwood Major hastighet 4). Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene som tilsettes i smørkremen. Bland kremfløte og skummet melk og tilsett i smørkremen i 4 porsjoner. Pisk på samme hastighet som ovenfor mellom hver porsjon til fløtemelken er godt pisket inn. Tilsett sjokoladen og pisk inn i smørkremen på samme hastighet.

Legg sammen kaken med halvparten av sjokoladesmørkremen mellom bunnene. Resten smøres på toppen og sidene av kaken.

Kaken oppbevares i kjøleskap, men nytes best romtemperert. Kjøleskapkaldt kakestykke kan med fordel varmes noen sekunder i micro. Velbekomme:)

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media