Siws favorittsjokoladekake med brunsukkerknas

Har du lyst på en sjokoladekake utenom det vanlige? Da er denne kaken noe for deg. Kaken kan lages både med og uten gluten, se i oppskriften nedenfor. Kaken har en deilig sjokoladesmørkrem med brunsukkerknas og er nydelig fra første stund. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av Heartshaped.

Siws favorittsjokoladekake med brunsukkerknas

siws favorittsjokoladekake

Du trenger til bunnene:

  •  20 g meierismør til kakeformene
  • 110 g meierismør
  • 60 g Freia Selskapssjokolade
  • 2 stk store egg
  • 270 g finkornet sukker
  • 220 g hvetemel (for glutenfri 220 g Semper Mix og 1½ ts Fiberhusk)
  • 60 g Freia bakekakao
  • 1½ ts Freia bakepulver
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt
  • ½ dl kremfløte
  • 2 dl skummet melk

Ta 2 stk kakeformer på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformene med smeltet meierismør.

Smelt meierismøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av plata og tilsett sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn med en slikkepott. Egg og sukker piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 15 minutter. Tilsett sjokoladesmøret og vend det forsiktig inn med slikkepotten. Resten av de tørre ingrediensene blandes godt sammen og siktes i vekselvis med fløtemelkblandingen (⅓ tørre ingredienser, vend inn, ⅓ fløtemelkblanding, vend inn, gjenta 2 ganger til). Fordel røren i kakeformene.

Stekes på 160 grader varmluft rille 1 og 3 nedenfra i 25 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformene på rist.

Du trenger til sjokoladesmørkremen:

  • 170 g Freia Selskapssjokolade
  • 1 ss Freia bakekakao
  • ½ dl kokende vann
  • 225 g romtemperert meierismør
  • 300 g melis
  • 60 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
  • ¼ ts salt

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør bakekakao og kokende vann klumpefritt og avkjøl til romtemperatur. Meierismør, melis og brunt sukker piskes til luftig smørkrem med visp på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 10 minutter (på vår Kenwood Major hastighet 4). Tilsett sjokoladen, kakaoen, vaniljesukker og salt, og pisk inn i smørkremen på samme hastighet.

Legg sammen kaken med all sjokoladesmørkremen mellom bunnene.

Du trenger til sjokoladeglasuren:

  • 2 dl kremfløte
  • 30 g finkornet sukker
  • 40 g lys sirup
  • 400 g Freia Selskapssjokolade
  • 30 g meierismør

Kremfløte, sukker og lys sirup kokes opp i en kasserolle. Skru ned til lav varm og rør med en slikkepott til sukkeret har løst seg opp. Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte. Rør med slikkepotten til all sjokoladen er rørt inn. Tilsett meierismør og rør til du har en fin og glatt glasur. Avkjøl til romtemperatur og sett kasserollen i kjøleskap i 15 minutter. Rør rundt og sjekk hvordan konsistensen har blitt. Den skal ikke være så flytende at den kommer til å renne utover kakefatet. Dersom den er for flytende, sett kasserollen tilbake i kjøleskapet i 15 minutter til. Rør rundt og sjekk hvordan konsistensen har blitt. Fortsett slik til passe tykk konsistens på glasuren.

Glasuren smøres på toppen og sidene av kaken.

Kaken oppbevares i kjøleskap, men nytes best romtemperert. Kjøleskapkaldt kakestykke kan med fordel varmes noen sekunder i micro. Velbekomme:)                                                                                           

siws favorittsjokoladekakestykke

 

 

 

, , ,

3 Responses to Siws favorittsjokoladekake med brunsukkerknas

  1. Stine 16. mai 2014 at 18:12 #

    Alle 3 kakene ser nydelige ut, men den med brunt sukker knas må jeg prøve

    • Stein Ivar 16. mai 2014 at 20:35 #

      Det er nok den jeg liker best også:)

  2. Gry 18. mai 2014 at 19:59 #

    Den var sinnsykt god, og med nok kalorier for en måned 🙂

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media