Rekesalat med asparges og gressløk

Rekesalat med asparges og gressløk i en majones og fløtedressing tilsatt ketchup er en veldig god variant med reker. Det passer utmerket å servere som en smårett/forrett. Det er her som alltid best å bruke ferske reker. Dette kan du klargjøre og sette i kjøleskap på forhånd. Oppskriften fikk jeg hos mesterkokk Einar Øveraas og de ferske rekene er hentet hos Fiskehallen i Narvik. Takk til dere!

Rekesalat med asparges og gressløk

Rekesalat med asparges og gressløk

Du trenger: Til 3-4 porsjoner

  • 100 g ferske rensede reker
  • 1 boks/glass asparges (ca 160 g asparges)
  • 4 salatblader
  • ¼ sitron
  • dill til pynt

Saus:

  • 100 g Mills ekte majones (ca ⅔ av en pose)
  • 1 ss Heinz tomatketchup
  • ½ ts gressløk
  • 1 ss fløte
  •  ¼ ts sitronsaft

Rekesalat med asparges og gressløkingredienser

Bland sammen ingrediensene til sausen i en skål.

Tøm glasset/boksen med asparges i en sil slik at kraften får renne av. Rensk rekene. Skyll og strimle salatbladene. Legg dem i bunnen av porsjonsglass og ha litt sitronsaft over. Del aspargesen i 4 biter. Bland rekene og aspargesen i sausen og fordel i porsjonsglassene. Pynt med reker og dill og server med brød til. Velbekomme:)

Vintips: Weingut Thorle Rsl. Feinherb 11

 

 

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media