Rekesalat med asparges og gressløk i en majones og fløtedressing tilsatt ketchup er en veldig god variant med reker. Det passer utmerket å servere som en smårett/forrett. Det er her som alltid best å bruke ferske reker. Dette kan du klargjøre og sette i kjøleskap på forhånd. Oppskriften fikk jeg hos mesterkokk Einar Øveraas og de ferske rekene er hentet hos Fiskehallen i Narvik. Takk til dere!
Rekesalat med asparges og gressløk
Du trenger: Til 3-4 porsjoner
- 100 g ferske rensede reker
- 1 boks/glass asparges (ca 160 g asparges)
- 4 salatblader
- ¼ sitron
- dill til pynt
Saus:
- 100 g Mills ekte majones (ca ⅔ av en pose)
- 1 ss Heinz tomatketchup
- ½ ts gressløk
- 1 ss fløte
- ¼ ts sitronsaft
Bland sammen ingrediensene til sausen i en skål.
Tøm glasset/boksen med asparges i en sil slik at kraften får renne av. Rensk rekene. Skyll og strimle salatbladene. Legg dem i bunnen av porsjonsglass og ha litt sitronsaft over. Del aspargesen i 4 biter. Bland rekene og aspargesen i sausen og fordel i porsjonsglassene. Pynt med reker og dill og server med brød til. Velbekomme:)
Vintips: Weingut Thorle Rsl. Feinherb 11
No comments yet.