Pinnebrød

Lage pinnebrøddeig, dra ut på tur, fyre opp et bål og steke pinnebrød sammen med venner eller familien er en opplevelse som alle fortjener å få oppleve. I kombinasjon med å være i naturen er dette noe barna elsker å gjøre. Pinnebrøddeigen kan varieres i mange varianter. Du kan gjerne tilsette litt ost i deigen også. Dersom dere skal spise brødet alene er det veldig godt med litt kanel i deigen. Oppskriften er med litt endring hentet fra Turistforeningen sin oppskrift.

Pinnebrød

Pinnebrød

Du trenger: Til en familie på 4-6

  • 200 g hvetemel
  • 50 g sammalt hvete fin
  • 1 ts bakepulver
  • 2½ ss sukker
  • ½ salt
  • ½ dl extra virgin olivenolje
  • ca 1 dl lunkent vann

Bland alt det tørre godt sammen i bollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett olivenoljen og spe på med vann til du får en fin konsistens. Elt deigen kort med eltekloen til kjøkkenmaskinen. Deigen skal ikke klebre seg fast i fingrene.

Når du har fått god fyr på bålet kan du lage deg en pinne av en frisk grein og spikke av barken. Form en klump deig til en tynn pølse (den skal nok være tynnere enn du først antar) og rull den rundt pinnen. Dersom du ønsker pølse til så kan du først ta pølsen på pinnen og pølsedeigen rundt pølsen. Stek over glørne til deigen er gjennomstekt og slipper pinnen/pølsen. Deigen blir fort svidd så det er viktig å dreie pinnen sakte rundt mens du steker brødet. Velbekomme:)

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media