Ovnsbakt sjampinjong med hvitløk og bacon

Sjampinjong er en svært allsidig sopp som kan brukes til alt fra stuinger, i salater, på pizza, i gryter, som en del av en tapasmeny osv. Denne ovnsbakte varianten kan blant annet tilsettes chili og ost. Men da må osten has på siste del av steketiden.  Jeg syntes det er best å forsteke sjampinjongen som beskrevet nedenfor slik at væsken trekkes ut. Prøv denne varianten neste gang du skal servere koldtbord eller ha en tapasmeny. Med litt brød og salat til fungerer den også godt som en forrett.

Ovnsbakt sjampinjong med hvitløk og bacon

Ovnsbakt sjampinjong

Du trenger: Til 4 sjampinjonger

  • 4 stk sjampinjonger (helst store)
  • 1 stk strimle bacon
  • 1 fedd hvitløk
  • ¼ rød paprika
  • litt salt og pepper

Børst sjampinjongen ren og skjær av hele stilken. Sett dem med toppen ned i en ildfast form og inn i forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter. Skjær sjampinjongstilken, bacon, hvitløk og paprika i små biter. Ha i en panne og stek på middels varme i 2-3 minutter. Ha på litt salt og pepper. Rør rundt underveis.

Ta sjampinjongen ut av ovnen og tøm ut væske som har samlet seg i toppen. Fordel blandingen i sjampinjongtoppene og stek videre i 10-15 minutter. Avkjøles litt før servering. Velbekomme:)

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media