Melonfruktkurv med Cointreau

Vannmelon er verdens største bær og består av 93 % vann. Denne melonkurven er velsmakende og veldig dekorativ å sette frem til et koldtbord som dessert. Dersom det er barn tilstede tas Cointreauen bort. Den kan erstattes med feks rødbrus, men det trengs ikke. Det kan for noen se litt vanskelig ut, men jeg er ingen kløpper med redskaper så dette vil du klare helt fint. Vær litt obs så du ikke «graver» hull gjennom med skjeen. 2 stk meloner er nok til minst 20 stk til et koldtbord. En stor takk til Einar Øveraas for inspirasjon og Rema 1000, Skistua Narvik, for frukt og bær. 

Melonfruktkurv med Cointreau

melonkurv fylt

Du trenger: 4-6 porsjoner

 • 1 stk vannmelon
 • 1 kurv jordbær
 • 2 stk bananer
 • 1 dl av kraften fra melonen
 • 2 ss melis
 • ½ dl Cointreau (sitruslikør)

Melonkurvingredienser 2 brukes

Skjær først en liten flik av melonen slik at den ligger stødig, se bilde. Skjær ut til kurv og ta ut «kjøttet» med en skje, se bilde. Avhengig av størrelse på melonen vil du nok ikke trenge all melonen i denne blandingen uten at du må kjøpe mer jordbær og banan. Skjær melon, jordbær og banan i passe biter og ha i en skål.

Bland melonkraft, melis og Cointreau sammen i en liten skål og hell over frukt- og bærblandingen. Bland godt. Legg oppi melonen. Du får nok ikke plass til alt sammen så resten etterfylles. Velbekomme:)

Melonsnitt i bunnen

Melonkutt i 3 deler

Melon kuttet

melonkurv fylt

 

 

 

 

 

, , , , ,

3 Responses to Melonfruktkurv med Cointreau

 1. tessaswoodenspoon 27. april 2014 at 22:16 #

  OY! Så morsom og spennende ! 🙂

 2. Elin Noreng 29. april 2014 at 14:24 #

  Kult, den må jeg prøve 🙂

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media