Langtidsstekt lammestek og fløtegratinerte poteter med sjalottløk og parmesanost

Du vil alltid få best resultat om du steker kjøttet over lengre tid. Sett det i ovnen på lav varme før du drar på skitur eller bytur. Når du kommer tilbake er det straks ferdig. Tilbered det som hører til og sett i ovnen sammen med kjøttet ved slutten av steketiden som beskrevet nedenfor. Dette passer utmerket til å servere når du har gjester. Du kan gjerne ha flere steker samtidig i ovnen. Kjøttet er levert av Kuraas og tilbehøret er levert av Rema 1000, Skistua, i Narvik. Takk til dere:)

Langtidsstekt lammesteik og fløtegratinerte poteter med sjalottløk og parmesanost

Lammestek servert på fat

Du trenger til lammestek: Til 5-6 personer

 • 1 stk lammestek på ca 1,2 kg
 • 1 stk hvitløk
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper

Lammestek i embalasje

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning (dersom det er fryst, ta det ut av fryseren ett par dager før du skal servere det). Sett på stekeovnen på 250 grader. Tørk av kjøttet. Rensk hvitløken og del hver båt i 2. Fordel hvitløksbåtene under nettet rundt steken. Disse båtene blir veldig gode å spise. Ha på salt og pepper. Ha steken i en ildfast form, sett i steketermometer og sett i ovnen. Senk temperaturen i ovnen til 70 grader varmluft. Nå kan du gjøre masse andre ting. Kjøttet er rosa ved 70 grader og grått ved 76 grader. Jeg lot det stå i ovnen i 3 timer. Da økte jeg temperaturen til 190 grader og satt inn potetene i form under steken. Jeg tok ut kjøttet når steketermometeret viste 72 grader (det tok ikke mange minuttene). La kjøttet hvile til tilbehøret er ferdig. Dekk det til med folie og et håndkle dersom du trenger tid til tilbehøret er ferdig. Kjøttet kan godt ligge tildekket i 30-45 minutter før du serverer det. Potetene sto i ovnen i 45 minutter. Serveres med smørdampede erter, gulrøtter og rosenkål. Dersom du også ønsker en saus til, da vil jeg anbefale bringebærsaus som du vil finne servert til lammelår. Velbekomme:)

Vintips: Castel vecchio Santa Caterina Chianti 2010

Tilbehør til lammestek

Du trenger til fløtegratinerte poteter: Til 5-6 personer

 • 8-10 stk middels store poteter
 • 2 stk store sjalottløk
 • 80 g parmesanost
 • ½ ts salt
 • 4 dl fløte

Fløtegratinerte poteter med sjalottløk og parmesanost

Skrell, skyll og tørk potetene. Skjær dem i tynne skiver. Rensk løken og skjær den i tynne skiver. Finrasp parmesanosten (jeg syntes at den parmesanosten som du rasper selv er klart best). Fordel lagvis potet, løk og ost med litt salt i mellom lagene. Ha tilslutt fløten over. Sett i stekeovn på 190 grader i 45 minutter. Vær obs på at fløten kan «løfte» seg og renne i ovnen dersom formen er fylt opp. Velbekomme:)

Lammestek og potet i ovnen

 

, , ,

One Response to Langtidsstekt lammestek og fløtegratinerte poteter med sjalottløk og parmesanost

 1. Ann Therese 17. september 2014 at 22:42 #

  Ser aldeles nydelig ut Stein Ivar ! Ble super sulten her….!

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media