Lammeflatbiff (lammeplomme) med ovnsstekte poteter og fløtesaus

Et lammelår består av 3 deler. De kan deles opp i lammestekemnet, lammeskanken og lammeflatbiffen (kalles også for lammeplomme). Lammeflatbiffen er i underkant av 500 g. og er et meget mørt kjøttstykke. Dette er noe som vår lokale kjøttprodusent Kuraas i Narvik har produsert. Stek det først i pannen og sett det i ovnen for å oppnå riktig kjernetemperatur. Fantastisk godt.

Lammeflatbiff (lammeplomme) med ovnsstekte poteter og fløtesaus

lammeflatbiff emilie

Du trenger: Til 2-3 personer

  • 1 stk lammeflatbiff (ca 450 g)
  • 1 ts tørket rosmarin
  • ½ ts salt
  • 2 fedd hvitløk

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 45 minutter før du skal steke det. Finhakk hvitløk og gni hvitløk og krydder på kjøttstykket. Stek biffen kort i pannen på begge sider og sett den i stekeovnen på 180 grader varmluft i ca 25 minutter. Anbefales å bruke steketermometer. Kjøttet er da ferdig når det når ca 70 grader avhengig hvor godt stekt du vil ha det. Kjøttet er rosa på 70 grader og grått på 76 grader. Ta ut av ovnen og la biffen hvile i noen minutter før du skjærer i det. Server med ovnsstekte poteter, grønnsaker og fløtesaus. Velbekomme:)

Jeg brukte 200 g erter og 200 g blanding av brokkoli- og blomkålbuketter.

I forhold til ovnsstekte poteter brukte jeg 4 stk poteter, 1 ts hvitløkspulver, ½ ts rosmarin og ½ ts salt og 2 ss god olivenolje. Skjær potetene i båter og ha dem i en skål. Bland inn olje og krydder. Stekes i ovn 200 grader i ca 25 minutter. Vend om etter halvtid.

Fløtesaus

  • 1½ dl vann
  • 1½ fløte
  • ¼ ts salt

Når du har stekt kjøttet ferdig i pannen ha vann, fløte og salt i pannen og rør rundt slik at du får tak i krydderet  og kjøttsmaken som sitter igjen i pannen. La stå å trekke mens kjøtt, potet og grønnsaker gjøres ferdig. Jeg bruke også 1 ss maizenajevner i sausen for å få en finere konsistens.

Vintips: Allegrini Valpolicella Superiore 2011

lammeflatbiff i panne

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media