Grove rundstykker av hvete

Server nystekte rundstykker til frokost en helgemorgen. Eller lag matpakke til deg selv og barna med rundstykker og godt pålegg til. Det er et godt alternativ når man blir lei av å spise vanlige brødskiver. Rundstykkene er med noen endringer inspirert av «Kokeboka mi» som yngstebarnet i huset fikk på barneskolen for noen år siden.

Grove rundstykker av hvete

Rundstykker av hvete

Du trenger: Til 24 rundstykker

  • 8 dl skummet melk
  • 550 g grov sammalt hvete
  • 550 g hvetemel
  • 2 ss Idun luftigere bakst
  • 2 poser Idun blå tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • litt ekstra hvetemel til utbaking

Varm melken til 42 grader dersom du bruker tørrgjør (37 grader ved fersk gjær). Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle. Elt med elteklo i 20 minutter på lav hastighet (på vår Kenwood Major hastighet 1). Dekk til med plast og håndkle og sett deigen til heving, ca 30 minutter, til deigen har fått dobbel størrelse.

Strø litt hvetemel på benken og bak ut 24 rundstykker. Legg rundstykkene på 2 bakebrett som du har lagt bakepapir på. Dekk til med håndkle og sett til heving, ca 60 minutter, til rundstykkene har fått dobbel størrelse. Pensle rundstykkene med vann. Stekes på 240 grader varmluft, rille 1 og 3 nedenfra, i 17 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl på rist. Velbekomme:)

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media