Når man får servert røkt sildefilet som er dampet og i kombinasjon med kålrotmos og potet da syntes jeg at silden blir til et herremåltid. Første gang jeg smakte det ble jeg meget overrasket over hvor velsmakende det var. På sin måte er det ikke så ulikt saltkjøtt med kålrotmos. Jeg har fått sildefiletene i Fiskehallen i Narvik. Prøv denne retten og bli positivt overrasket du også.
Dampet røkt sildefilet med kålrotmos
Du trenger: 2-3 porsjoner
4 stk røkte sildefileter
Kålrotmos
- 1 stk kålrot (over middels stor)
- 1 stk stor potet
- 1½ ss meierismør
- 1½ ts salt
- ¼ ts pepper
- ½ dl fløte
- ½ dl kraft etter de dampede sildefiletene
Skrell kålrot og potet og del dem i mindre biter. Ha bitene i en kasserolle og fyll opp med vann. Kok opp og la det småkoke til bitene er møre (ca 10 minutter). Hell av vannet og mos bitene med en potetmoser til du får ønsket grovhet. Ha i resten av ingrediensene og bland godt. Hold varmt mens du ordner sildefiletene.
Kok opp vann og ha de røkte sildefiletbitene i det varme vannet i ca 2 minutter (filetene er i utgangspunktet klar til å spises og skal kun varmes opp). Server med poteter og smeltet smør. Velbekomme:)
Denne retten har jeg med meg fra min mor som var fra Vestlandet. Jeg har prøvd i alle år å fortelle andre om hvor godt det er, men de ser bare rart på meg. Anbefaler alle på det sterkeste å prøve denne velsmakende – og ikke minst billige retten!