Velsmakende halvgrovt brød med rug og hvete

Med lukten av hjembakt brød i huset øker matlysten umiddelbart. Nystekte brød med favorittpålegg, mitt er brunost, gir mersmak:) Våg deg utpå og bak neste gang du har fritt. Ikke bare smaker det godt, det gir også en helt spesiell god stemning i huset med lukten av nystekte brød. Oppskriften er hentet med inspirasjon fra et hefte som heter «Kokeboka mi» som yngstebarnet i huset fikk på ungdomskolen for noen år siden.

Velsmakende halvgrovt brød med rug og hvete

Velsmakende halvgrovt  brød med rug og hvete

Du trenger: Til 4 brød

  • 12 dl skummet melk
  • 300 g fin sammalt rug
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 925 g hvetemel
  • 2 ss Idun luftigere bakst
  • 2 poser Idun blå tørrgjær
  • 3 ts salt
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • litt meierismør til brødformene

Varm melken til 42 grader dersom du bruker tørrgjær (37 grader ved fersk gjær). Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle. Elt med elteklo i 20 minutter på lav hastighet (på vår Kenwood Major hastighet 1). Dekk til med plast og håndkle og sett deigen til heving, ca 30 minutter, til deigen har fått dobbel størrelse.

Ta 4 stk brødformer á 1,5 liter og smør med smeltet meierismør. Strø litt hvetemel på benken og bak ut 4 stk brød og legg dem i brødformene. Dekk til med håndkle og sett til heving, ca 60 minutter, til brødene har fått dobbel størrelse. Stekes på 200 grader varmluft rille 1 og 3 nedenfra i 45 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. Skjær i skiver og server med godt pålegg. Velbekomme:)

 

 

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media