Denne klassiske desserten serveres ofte etter en god middag. Enkelt er det også. Neste gang du skal servere sjokolademousse vil jeg anbefale deg å prøve denne oppskriften. Det går litt lengre tid å lage enn den på pose fra butikk, men smaker aldeles nydelig. Lag den også en vanlig onsdag når du vil unne deg noe ekstra istedenfor en plate sjokolade. Jeg brukte ca 20 minutter fra start til den sto i skåler i kjøleskap. Oppskriften har jeg fått av tidligere medlem av Norges Kokkemesteres Landsforening Einar Øverås.
Sjokolademousse med hakkede mandler og krem
Du trenger: Til 3-4 små porsjoner
- 100 g Freia Selskapssjokolade (mørk sjokolade)
- 4 stk eggeplommer
- 2 ss sukker
- 2,5 dl kremfløte
- 25 g mandler
Ha varmtvann i en kasserolle og sett en mindre kasserolle oppi denne og brekk sjokoladen i biter. Ha sjokoladebitene i den tomme kasserollen. La sjokoladen smelte. Dersom du har kasserollen på varm plate for å holde vannet varmt er det viktig at du passer på slik at vannet ikke koker. Ikke rør i sjokoladen før den er smeltet. Pisk eggeplommer og sukker luftig, 7-10 minutter. Rør inn smeltet lett avkjølt sjokolade. Visp kremfløten til krem og vend mesteparten inn i eggeblandingen. Fordel moussen i porsjonsskåler og sett i kjøleskap minst 1-2 timer før servering. Pynt med en kremklatt og skåldede grovhakkede mandler (mandler som har ligget i varmt vann i noen minutter for å kunne ta av skallet) like før servering. Velbekomme:)
[…] Sjokolademousse med hakkede mandler og krem […]