Sjokoladekake med sjokoladeeggedosissmørkrem

Har du lyst på en lettlaget sjokoladekake? Da er denne kaken noe for deg. Kaken kan lages både med og uten gluten, se i oppskriften nedenfor. Kaken er luftig med deilig sjokoladekrem, og kan med fordel stå til neste dag. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av Villaperlesukker.

Sjokoladekake med sjokoladeeggedosissmørkrem

Sjokaladekake med sjokoladeeggedosissmørkrem

Du trenger til bunnen:

  • 200 g meierismør
  • 2,5 dl skummet melk
  • 0,5 dl kremfløte
  • 4 stk egg
  • 450 g finkornet sukker
  • 275 g hvetemel (for glutenfri 275 g Semper Mix og 2 ts Fiberhusk)
  • 3 ss Freia bakekakao
  • 4 ts Freia bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)

Ta 2 stk kakeformer på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformene med smeltet meierismør.

Smelt smøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av plata og bland inn skummet melk og kremfløte. Egg og sukker piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 15 minutter. Resten av de tørre ingrediensene blandes godt sammen og siktes i vekselvis med smørfløtemelkblandingen (1/3 tørre ingredienser, vend inn, 1/3 smørfløtemelkblanding, vend inn, gjenta 2 ganger til). Fordel røren i kakeformene.

Stekes på 180 grader varmluft rille 1 og 3 nedenfra i 35 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når det stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformene.

Du trenger til sjokoladeeggedosissmørkremen:

  • 200 g meierismør
  • 400 g Freia Selskapssjokolade
  • 4 stk egg
  • 200 g melis

Smelt smøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av plata og tilsett Selskapssjokoladen i biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn med en slikkepott. Egg og melis piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 20 minutter. Tilsett sjokoladesmøret og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Sett i kjøleskap til avkjøling i 15 minutter. Sjekk at fyllet ikke er for flytende før du skal ha det på kaken. Da må det eventuelt stå litt lengre tid i kjøleskapet.

Legg sammen kaken med halvparten av sjokoladeeggedosissmørkremen mellom bunnene. Resten smøres på toppen og sidene av kaken.

Oppbevares i kjøleskap, men nytes best romtemperert. Kjøleskapkaldt kakestykke kan med fordel varmes noen sekunder i micro. Velbekomme:)

 

 

 

, ,

2 Responses to Sjokoladekake med sjokoladeeggedosissmørkrem

  1. Lena Kristensen 2. april 2014 at 23:46 #

    Dæsken lørve den her va sinnsykt god!! En av de bedre sjokoladekaken æ har spist! 🙂

    • Stein Ivar 3. april 2014 at 00:10 #

      🙂 Så bra at du likte den så godt:)

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media