Ovnsbakt laks med aprikosmarmelade og prosciutto (italiensk skinke)

Dette laksemåltidet kan du se fram til. Kombinasjonen med salt og søtt passer utmerket. Skal du ha gjester kan du lage laksen klar og sette den i ovnen når gjestene kommer. Jeg har her brukt den italienske skinken prosciutto, men du kan fint bruke serranoskinke eller lignende. Det er viktig at skinkeskivene er såpass store at de går rundt laksen når den er brettet sammen. Fiskehallen i Narvik har alltid fisk av meget god kvalitet.

Ovnsbakt laks med aprikosmarmelade og prosciutto (italiensk skinke)

laks med aprikos på fat med tilbehør

Du trenger: 3-4 personer

  • 6-10 skiver med salt skinke (serranoskinke eller prosciutto er utmerket)
  • 1 stk lakseside
  • 2-3 ss aprikosmarmelade/aprikossyltetøy
  • 1/2 ts salt
  • pepper

laks med aprikos før ovnen

Ta laksen ut av kjøleskap minst 30 minutter før tilberedning for temperering. Ta laksesiden (dersom du ikke har rein lakserygg) og fjern bein, ta av skinnet og finskjær siden slik at du har igjen lakseryggen. Del ryggen på langs, men ikke helt gjennom. Legg skinkesidene overlappende på fjøl og legg laksesiden utbrettet på skinkeskivene, se bilde. Smør på aprikosmarmeladen og ha på salt og pepper. Legg sammen igjen og rull skinkesidene rundt laksen. Stekes i stekeovn på 180 grader varmluft 30-40 minutter avhengig av størrelse på laksen. Med steiketermometer er laksen ferdig på 50-52 grader. La stå noen minutter før du skjærer i den. Skjær i porsjonsbiter og server med kokt potet, løk og tomatsalat og pisket sæterrømme. Velbekomme 🙂

Tomat og rødløksalat til 3-4 personer

  • 2 stk små rødløk
  • 3 stk tomat
  • 4 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 6 ss vann

Bland sukker, sitronsaft og vann i en skål. Skjær løken i halve tynne ring og tomaten i båter og ha det sammen med kraften. Vend godt sammen. La stå og trekke i ca 1 time før servering. Vend innimellom. Servers sammen med laksen.

Vintips: Mathilde la Fleur Chablis 1 cru 2010

laks med aprikos etter ovnen

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Middagsforslag til 17 mai | Siws matblogg - 14. mai 2014

    […] Ovnsbakt laks med aprikosmarmelade og italiensk skinke […]

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media