Kyllingsalat med fennikel og bacon

Kyllingsalat er både enkelt å lage og sunt å spise. Salaten kan variere alt etter hva du ønsker akkurat i dag. Sunt blir det nesten uansett. Prøv med litt ost eller brødkrutonger i. For å få barna til å spise en god salat anbefales det å kutte opp grønnsakene og legge dem sortert i små skåler slik at de kan velge det de vil ha og ikke velge bort som det ofte ble hos oss.

Kyllingsalat med fennikel og bacon

Kyllingsalat med bacon

Du trenger: Til 2 personer 

  • 1 stk egg
  • 2 stk kyllingfilet
  • 4 strimler bacon
  • 1 liten bit fennikel
  • 2 stk salatblad
  • 1/2 snackpaprika
  • 1/4 rødløk
  • salt/pepper

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter for temperering før du skal steke det. Kok egget i 8 minutter. Avkjøl egget. Legg baconstrimlene på stekebrett med papir på i forvarmet ovn på 210 grader i 7-8 minutter. Når baconet er ferdig (sprøstekt) ta det ut av ovnen og legg det på kjøkkenpapir. Skjær kyllingfiletene i strimler samt fennikel i små biter og stek det i varm panne i 2-3 minutter. Jeg stekte dette i en god olje med chili og hvitløk. Ha på salt og pepper. Rør i pannen underveis. Skjær grønnsakene i passe biter. Fordel alt på 2 fat og ringle over med en god olje eller Balsamico Cream. Server med brød eller ris til. Velbekomme:)

 

 

 

, ,

2 Responses to Kyllingsalat med fennikel og bacon

  1. June Vik 29. mars 2014 at 19:03 #

    Takk. Dette ser godt ut. Flott blogg.

    • Stein Ivar 29. mars 2014 at 19:24 #

      Takk for det. Håper det faller i smak:)

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media