Kvikk Lunsj-kake med trøffelkrem

Har du lyst til å lage en kake med 1,4 kg sjokolade? Da er denne kaken noe for deg. Du kan velge å ikke bruke hverken Melkesjokolade Non Stop eller Kvikk Lunsj rundt for å redusere sjokolademengden. Kaken kan lages både med og uten gluten, se i oppskriften nedenfor. Kaken inneholder rikelig med trøffelkrem og lages over to dager, men kan med fordel stå til den tredje dagen. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av Heartshaped.

Kvikklunsjkake med trøffelkrem

Kvikk lunsj kake

Dag 1, trøffelkrem:

  • 9 dl kremfløte
  • 300 g Freia Selskapssjokolade
  • 300 g Freia Melkesjokolade

Lag trøffelkremen kvelden før på følgende måte. Kremfløten kokes opp i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og tilsett Selskapssjokoladen i biter. La sjokoladen smelte. Rør med en flatvisp til all sjokoladen er rørt inn. La blandingen avkjøles i 15 minutter. Tilsett Melkesjokoladen i biter og la den smelte. Rør med flatvispen til all sjokoladen er rørt inn. Pass på at du får rørt godt i kantene på kasserollen. Avkjøl helt og sett kasserollen med lokk i kjøleskap til neste dag.

Dag 2, bunnen:

  • 140 g meierismør
  • 50 g Freia Selskapssjokolade
  • 4 stk egg
  • 250 g finkornet sukker
  • 135 g hvetemel (for glutenfri 135 g Semper Mix og 1 ts Fiberhusk)
  • 4 ss Freia bakekakao
  • 1 ts Freia bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
  • 3/4 dl skummet melk
  • 1/4  dl kremfløte

Kvikk lunsj kakebunn

Ta 2 stk kakeformer på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformene med smeltet meierismør. Smelt smøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av plata og tilsett Selskapssjokoladen i biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn med en slikkepott. Egg og sukker piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 15 minutter. Tilsett sjokoladesmøret og vend det forsiktig inn med slikkepott. Resten av de tørre ingrediensene blandes godt sammen og siktes i vekselvis med fløtemelkblandingen (1/3 tørre ingredienser, vend inn, 1/3 fløtemelkblanding, vend inn, gjenta to ganger til). Fordel røren i kakeformene.

Stekes på 175 grader varmluft rille 1 og 3 nedenfra i 20 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformene.

Pynt:

  • 12 pk kjøleskapkald Kvikk Lunsj (ha litt ekstra i reserve dersom noen knekker)
  • 1 pose Melkesjokolade Non Stop

Pisk opp trøffelkremen med en kjøkkenmaskin. Først på middels hastighet i noen sekunder. Øk opp til maks hastighet. Pass på, kremen blir raskt luftig og stiv. Legg sammen kaken med halvparten av trøffelkremen mellom bunnene. Resten smøres på toppen og sidene av kaken. Del Kvikk Lunsjen med skarp kniv i to på midten slik at to og to «strimler» henger sammen. Plasér Kvikk Lunsj rundt kaken og strø Melkesjokolade Non Stop på toppen. Oppbevares i kjøleskap. Velbekomme:)

Kvikklunsjkake uten kvikklunsj

 

 

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media