Planlegg allerede i dag at du skal ha hjemmelaget potetsalat til helgen. Passer godt til koldtbordet eller til kyllingen med loff. Potetsalaten blir bedre og bedre etter ett par dager i kjøleskap. Oppskriften har jeg fått fra en god venn som ofte har servert oss denne med godt følge på tallerkenen.
Hjemmelaget potetsalat
Du trenger: 6-8 porsjoner
- 6 stk store poteter
- 1 stk boks seterrømme
- 1 pk Mills dobbel ekte majones
- 1/2 dl kraft fra glass med sylteagurk
- 1 ss sukker
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 stk purreløk ca 10 cm
- 1/4 løk
- 1/4 rød paprika
Kok potetene og la dem bli kjøleskapkalde. Gjør det gjerne dagen før eller på formiddagen dersom du skal lage potetsalaten om kvelden. Bland rømme, majones, sylteagurkkraft, sukker salt og pepper godt sammen. Skrell poteten og skjær den i passende biter og tilsett i salaten. Vask purreløken fri for eventuell jord og skjær den i tynne halve ringer. Tilsett i salaten. Finnhakk løk og paprika. Tilsett i salaten og bland alt godt sammen. For å få best smak la stå i minst 6 timer. Velbekomme:)
[…] som en del av et koldtbord. Den er god på grovt brød med majones eller en remulade. Prøv også siws hjemmelagede potetsalat til. Det går helt fint å lage steken dagen i forveien. Det kreves lite arbeid og enkelt er det […]
[…] kjøttet og la det stå å trekke smak i minst 30 minutter. Server med ovnsstekte poteter eller potetsalat og en grønn salat til. […]
[…] noen minutter før servering. Legg kjøtt, vannmelonbiter og sjampinjong på fat. Server gjerne med hjemmelaget potetsalat til. […]