Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar på nystekt grovbrød er pålegg som smaker godt. Jeg har denne gang brukt ferdig røkt rogn fra lokal fiskehandler. Dersom du ikke får kjøpt ferdig røkt rogn kan du kjøpe rogn og tilsette røyksyre som fås kjøpt på apotek. Dette er ikke noe dårlig alternativ. Smaker meget godt det også. Oppskrift under har begge alternativer. Dersom finere farge ønskes kan det tilsettes litt seilaksfarge. Fersk rogn er fra Fiskehallen i Narvik.

Hjemmelaget kaviar

Kaviar

Du trenger: alt 1

  • 0,5 kg røkt, ferdig renset rogn
  • 3/4 ss sukker
  • 1 dl nøytral olje

Rens den ferdig røkte rognen og ta bort skinn og «tråder» og ha den i en skål. Tilsett sukker og olje. Rør godt rundt. Ønsker du en mer rød farge så kan du tilsette seilaksfarge. Jeg har ikke brukt det denne gangen. La gjerne stå ett par timer. Ha på en grov brødskive. Kan også kombineres med majones samt egg. Velbekomme:)

Rogn

Du trenger: alt 2

  • 0,5 kg renset rogn
  • 1,5 ss salt
  • 1 dl olje
  • 1 ts røyksyre
  • 3/4 ts sukker

Dag 1:

Rens rognen for skinn og «tråder». Ha den i en skål og rør inn 1 ss salt. Ha plast ned mot og over rognen. Viktig å unngå at luft slipper til.

Dag 2:

Bland inn olje, sukker, røyksyre og resten av saltet og rør godt. Sett i kjøleskap og la det stå i 5-6 timer. Server som ovenfor. Velbekomme. 🙂

 

 

 

,

2 Responses to Hjemmelaget kaviar

  1. Elin 12. mars 2014 at 11:58 #

    Smakte himmelsk 🙂

    • Stein Ivar 12. mars 2014 at 13:37 #

      Hei! Glad for at det faller i smak:)

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media