Hjemmelaget kaviar på nystekt grovbrød er pålegg som smaker godt. Jeg har denne gang brukt ferdig røkt rogn fra lokal fiskehandler. Dersom du ikke får kjøpt ferdig røkt rogn kan du kjøpe rogn og tilsette røyksyre som fås kjøpt på apotek. Dette er ikke noe dårlig alternativ. Smaker meget godt det også. Oppskrift under har begge alternativer. Dersom finere farge ønskes kan det tilsettes litt seilaksfarge. Fersk rogn er fra Fiskehallen i Narvik.
Hjemmelaget kaviar
Du trenger: alt 1
- 0,5 kg røkt, ferdig renset rogn
- 3/4 ss sukker
- 1 dl nøytral olje
Rens den ferdig røkte rognen og ta bort skinn og «tråder» og ha den i en skål. Tilsett sukker og olje. Rør godt rundt. Ønsker du en mer rød farge så kan du tilsette seilaksfarge. Jeg har ikke brukt det denne gangen. La gjerne stå ett par timer. Ha på en grov brødskive. Kan også kombineres med majones samt egg. Velbekomme:)
Du trenger: alt 2
- 0,5 kg renset rogn
- 1,5 ss salt
- 1 dl olje
- 1 ts røyksyre
- 3/4 ts sukker
Dag 1:
Rens rognen for skinn og «tråder». Ha den i en skål og rør inn 1 ss salt. Ha plast ned mot og over rognen. Viktig å unngå at luft slipper til.
Dag 2:
Bland inn olje, sukker, røyksyre og resten av saltet og rør godt. Sett i kjøleskap og la det stå i 5-6 timer. Server som ovenfor. Velbekomme. 🙂
Smakte himmelsk 🙂
Hei! Glad for at det faller i smak:)