Finnbiff eller reindyrskav som det også kalles er lettvint å lage og smaker utrolig godt både til hverdag og til fest. Reinsdyrkjøtt er et magert kjøtt med en fettprosent på 2-4 %. Da kan man gjerne tilsette litt rømme eller fløte i gryten uten at man trenger å få dårlig samvittighet. Oppskriftene på finnbiff har mange varianter, men vi liker denne varianten best.
Finnbiff med sjampinjong i hjemmelaget viltsaus
Du trenger: 2-3 personer
- 400 g finnbiff (skavet reinsdyrkjøtt)
- 2 ss smør til steking
- 2,5 dl vann
- 5 knuste einebær
- 1/2 ts timian
- 3/4 ts salt
- pepper
- 150 g sjampinjong (eller annen sopp)
- 4 ss rømme
- 1 dl melk
- 5 skiver brunost (for ekstra smak bruk geitost)
- 1 ss tytterbærsyltetøy
- 3 ss maizennajevner
Fryst kjøtt halvtines før steking. Stek kjøttet raskt over sterk varme i smør. Ha vann i gryten og tilsett einebær, timian, salt og pepper. La det koke opp og trekke i 15-20 minutter. Stek soppen i en stekepanne og tilsett den i gryten sammen med rømme, melk, brunost, tyttebærsyltetøy og maizenajevner. La det trekke i 5-10 minutter. Server med nykokte mandelpoteter eller hjemmelaget potetmos og kokte grønnsaker. Ha gjerne litt tyttebær til. Velbekomme:)
Enkel og kjempegod 🙂