Finnbiff med sjampinjong i hjemmelaget viltsaus

Finnbiff eller reindyrskav som det også kalles er lettvint å lage og smaker utrolig godt både til hverdag og til fest. Reinsdyrkjøtt er et magert kjøtt med en fettprosent på 2-4 %. Da kan man gjerne tilsette litt rømme eller fløte i gryten uten at man trenger å få dårlig samvittighet. Oppskriftene på finnbiff har mange varianter, men vi liker denne varianten best.

Finnbiff med sjampinjong i hjemmelaget viltsaus

Finnbiff

Du trenger: 2-3 personer

  • 400 g finnbiff (skavet reinsdyrkjøtt)
  • 2 ss smør til steking
  • 2,5 dl vann
  • 5 knuste einebær
  • 1/2 ts timian
  • 3/4 ts salt
  • pepper
  • 150 g sjampinjong (eller annen sopp)
  • 4 ss rømme
  • 1 dl melk
  • 5 skiver brunost (for ekstra smak bruk geitost)
  • 1 ss tytterbærsyltetøy
  • 3 ss maizennajevner

Fryst kjøtt halvtines før steking. Stek kjøttet raskt over sterk varme i smør. Ha vann i gryten og tilsett einebær, timian, salt og pepper. La det koke opp og trekke i 15-20 minutter. Stek soppen i en stekepanne og tilsett den i gryten sammen med rømme, melk, brunost, tyttebærsyltetøy og maizenajevner. La det trekke i 5-10 minutter. Server med nykokte mandelpoteter eller hjemmelaget potetmos og kokte grønnsaker. Ha gjerne litt tyttebær til. Velbekomme:)

Finnbiff i gryte

, , , , , ,

One Response to Finnbiff med sjampinjong i hjemmelaget viltsaus

  1. Virra 4. august 2015 at 16:49 #

    Enkel og kjempegod 🙂

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media