Festsjokoladekake

Har du lyst på en nydelig sjokoladekake? Da er denne kaken noe for deg. Kaken kan lages både med og uten gluten, se i oppskriften nedenfor. Kaken er luftig med en fjærlett sjokoladekrem og er nydelig fra første stund. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av Fru Timian.

Festsjokoladekake

Festsjokoladekake

Du trenger til bunnen:

  • 25 g meierismør
  • 1½ dl skummet melk
  • ¼ dl kremfløte
  • 2 stk eggeplommer
  • 2 stk egg
  • 100 g finkornet sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 175 g hvetemel (for glutenfri 175 g Semper Mix og 1¼ ts Fiberhusk)
  • 25 g Freia bakekakao
  • 2 ts Freia bakepulver

Ta 2 stk kakeformer på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformene med smeltet meierismør.

Smelt meierismøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av plata og bland inn skummet melk og kremfløte. Eggeplommer, egg, sukker og brunt sukker piskes til eggedosis med visp på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 15 minutter. Resten av de tørre ingrediensene blandes godt sammen og siktes i vekselvis med smørfløtemelkblandingen (1/3 tørre ingredienser, vend inn, 1/3 smørfløtemelkblanding, vend inn, gjenta 2 ganger til). Fordel røren i kakeformene.

Stekes på 170 grader varmluft rille 1 og 3 nedenfra i 20 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformene på rist.

Du trenger til sjokoladesmørkremen:

  • 450 g Freia Selskapssjokolade
  • 25 g Freia bakekakao
  • 1/2 dl kokende vann
  • 300 g romtemperert meierismør
  • 150 g melis

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør bakekakao og kokende vann klumpefritt og avkjøl til romtemperatur. Meierismør og melis piskes til luftig smørkrem med visp på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 5 minutter (på vår Kenwood Major hastighet 4). Tilsett sjokoladen og kakaoen, og pisk inn i smørkremen på samme hastighet.

Legg sammen kaken med halvparten av sjokoladesmørkremen mellom bunnene. Resten smøres på toppen og sidene av kaken.

Oppbevares i kjøleskap, men nytes best romtemperert. Kjøleskapkaldt kakestykke kan med fordel varmes noen sekunder i micro. Velbekomme:)

Festsjokoladekake side

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media