Dronning Mauds pudding

Da Dronning Maud og Kong Haakon dro på signingsferden i 1906 ble det komponert en ny dessert som ble servert dem da de kom til Haugesund. Og for en dessert. Luftig og med kjempegod smak. Lettvint en den å lage. Anbefales at den lages dagen i forveien. Oppskriftene varierer noe, men denne er oftest nevnt. Kan tilsette noen skjeer portvin også. Venter du mange gjester er det bare å gange oppskriften med 2, 3 osv. Nam nam:)

Dronning Mauds pudding

Dronning Mauds pudding

Du trenger: Til 6-8 porsjoner

 • 5 dl kremfløte
 • 5 stk egg (store)
 • 5 ss sukker
 • 5 pl gelatin
 • 2 ss kokende vann
 • 100 g Freia Selskapssjokolade

Pisk kremfløten til krem og sett i kjøleskap. Ha sukker og egg i en bolle til en kjøkkenmaskin og lag eggedosis. La maskinen gå på full hastighet i 20 minutter. Finrasp sjokoladen mens maskinen går. Bruk gjerne foodprosessor og la den gå i noen minutter til sjokoladen er finmalt. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 6-7 minutter. Kok opp vann og ha det i en skål eller lignende. Tøm vannet av gelatinplatene og klem av vannet. Ha platene en etter en i det varme vannet og rør rundt etterhvert. La maskinen med eggedosisen gå og hell forsiktig gelatinen i.

Ta kremen ut av kjøleskapet og bland den inn i eggedosisen med ballongvisp. For å bevare luftigheten er det viktig å være skånsom. Ha 1/3 av puddingen i en skål og dryss 1/3 av sjokoladen over og gjenta 2 ganger. Sett i kjøleskap minst 6 timer, men gjerne over natten. Velbekomme:)

, ,

3 Responses to Dronning Mauds pudding

 1. Rita Hansen 21. mars 2014 at 16:25 #

  Hei 🙂

  Så morsomt med nye ideer til godsaker. Kunne tenkt meg å lage denne, men finner ikke ut hvor mye vann jeg skal koke opp?

  • Stein Ivar 21. mars 2014 at 16:55 #

   Å, så bra at du gav meg tilbakemeldingen. Oppskriften er nå korrigert:)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dessertalternativer til 17 mai | Siws matblogg - 15. mai 2014

  […] Dronning Mauds pudding […]

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media