Biff med Brie og bernaisesaus

Biff serveres ofte når man skal kose seg ekstra. Tilbehøret varieres veldig og det finnes flere typer kvaliteter kjøtt å velge mellom. Indrefilet er den møreste og entrecóte gir på grunn av en del fett i kjøttet mest smak. Ytrefilet er mest brukt som biff, mens flatbiff brukes til roastbiff eller til biff stroganoff. Man kan også bruke mørbrad som biff eller til roastbiff. Jeg har denne gang lagt en skive Brie på biffen og satt den i forvarmet ovn på 200 grader de siste 2-3 minuttene av steketiden.

Biff med Brie og bernaisessaus

biff med camenbert

Du trenger pr persjon:

  • 150-250 g biffstykke pr persjon
  • salt og pepper
  • smør til steking

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før du skal steke det. Viktig for et vellykket resultat at kjøttet er temperert. Ellers vil du oppleve at det er godt stekt ytterst og rått inni. Stekes 2-5 minutter på hver side avhengig av om du ønsker det rødt eller grått inni. Når kjøttet er ferdig stekt legges det på fat, gjerne oppvarmet, og la kjøttet hvile i noen minutter før servering. Dette fordi at kraften skal få sette seg i kjøttet. Ellers vil du oppleve at dersom du skjærer i kjøttet når du har tatt det ut av pannen at kraften vil sige ut av kjøttet.

Tilbehør:

Her er variantene mange. Du kan blant annet bruke kokte, ovnsbakte, gratinerte eller stekte poteter til. Tomat, sopp, mais, asparges, sukkererter, broccoli er noen av grønnsakene som passer. Som saus er det ofte valgt bernaisesaus. Det finnes mange gode alternativer som er ferdig laget. Men dersom du ønsker å lage sausen selv kan du følge oppskriften nedenfor.

Bernaisesaus:

  • 1 eggeplomme som er temperert
  • 100 g smør
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts tørket estragon
  • 1/2 ts estragoneddik

Smelt smøret forsiktig slik at saltet senkes i kasserollen. Saltet skal ikke være med. Ta det smeltede smøret i en bolle. Viktig at saltet som har sunket i kasserollen ikke kommer over i bollen. Vent til smøret har ca 50 grader. Ha bollen i vannbad. Visp eggeplommen  først litt. Hell litt og litt av det klarede smøret sammen med eggeplommen mens du visper til en fyldig masse. Smak til med salt, estragon og eddik. Kan også ha et lite dryss hvitpepper.

 

 

 

 

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media