Ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Denne retten er lettvint og god. Perfekt til middag en dag man skal kose seg litt ekstra. Vi har flere ganger brukt Prior garantert saftig kalkunfilet med vellykket resultat. Fileten stekes i posen i ca 40 minutter. Det finnes mange varianter av grønnsaker som kan serveres til. Du kan gjerne bruke det du har i kjøleskapet. Ellers så kan du gjøre som anvist nedenfor. Namnam:)

Ovnsstekt kalkunfilet med ovnsstekte grønnsaker       

Kalkunbryst med ovnsstekte grønnsaker 1

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 1 stk kalkunfilet (Prior garantert saftig)

 Stekes som anvist på pakken, ca 40 minutter. Bruk kraften du får i posen til sausen som er beskrevet nedenfor.

Grønnsaker:

  • 4 stk poteter
  • 1 stk gulrot
  • 1 liten fennikel
  • liten bunt ferske små asparges
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1 stk hvitløk delt i båter
  • 1/2 rødløk
  • 10 cm purreløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss timian
  • 1/2 ts salt

 Skrell poteter og gulrot og skjær alle grønnsakene i passende biter. Ha alle ingrediensene i en skål og bland slik at olje og krydder blandes godt over det hele. Ha alt på et stekebrett som det er papir på. Stekes i ovnen i 25 minutter. Etter halvgått tid ta grønnsakene ut og vend dem litt (viktig for at alt skal bli stekt jevnt)

Saus:

  • 1 stk charlottløk
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl kraft
  • 1,5 dl fløte
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss maizena

 Skjær charlottløken i små biter og stek den i smør til den blir gyllen. Tilsett kraft, fløte og salt. Dersom du ikke har nok kraft kan du bruke 1,5 dl kokende vann og 1/2 kyllingbuljongterning. Ta maizena i glass med 1 dl kaldt vann og rør godt rundt. Tilsett i den kokende sausen. La trekke i et par minutter. Dersom sausen blir for tykke kan du tilsette litt vann eller fløte. Velbekomme:)

Ovnsstekte grønnsaker

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media