Mandelmarengs med sjokoladekrem

Denne oppskriften er hentet fra «Bursdagskaker og andre søte saker».  Kaken er lett å lage og smaker himmelsk. Her i huset er vi over gjennomsnittet glad i kaker og har derfor laget den i stor langpanne og da har vi doblet oppskriften. Oppskriften nedenfor er for en liten langpanne. Del den opp i små serveringsbiter og sett dem på et fint kakefat. Servér og nyt.

Mandelmarengs med sjokoladekrem

mandelmarengs med sjokoladekrem

Mandelmarengsbunn: (liten langpanne)

  • 275 g mandler
  • 3 ts bakepulver
  • 4 stk eggehviter
  • 275 g sukker

 Mandlene males fint i foodprocessor. Bakepulver blandes inn i mandlene. Eggehvitene piskes stive og sukker tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking. Når marengsmassen er stiv, blank og skinnende vendes mandel- og bakepulverblandingen inn. En liten langpanne 20×30 cm kles med bakepapir og røren helles i. Stekes på 175 grader over-/undervarme midt i ovnen i ca 20 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er kald.

Sjokoladekrem:

  • 100 g Freia selskapssjokolade
  • 175 g smør (romtemperert)
  • 175 g melis
  • 4 stk eggeplommer

 Sjokoladen smeltes over vannbad. Smør, melis og eggeplommer piskes til en luftig krem med visp i kjøkkenmaskin på medium hastighet i 5 minutter ( på vår Kenwood Major er det hastighet 3). Tilsett sjokoladen og pisk til alt er godt blandet sammen. Hvelv kaken på et kakefat med den sprøe oversiden ned. Sjokoladekremen smøres utover marengsbunnen. Sett i kjøleskapet til sjokoladekremen er godt avkjølt.

Glasur:

  • 200 g Freia selskapssjokolade
  • 30 g smør

 Sjokoladen og smøret smeltes over vannbad. Når alt er smeltet røres glasuren jevn og glatt. Avkjøl glasuren til romtemperatur og smør den over på toppen av kaken. Kaken nytes best romtemperert. Velbekomme:)

Mandelmarengs med sjokoladekrem på brett

 

 

 

 

,

One Response to Mandelmarengs med sjokoladekrem

  1. Tonje 5. mai 2016 at 22:47 #

    Dette er vel rett og slett sarah bernard i en langpanne 😀

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media