Denne hjemmelagede kyllingnuggetsen faller i veldig god smak i vårt hjem. Det er ikke alltid lett å finne noe til store og små uten diskusjoner:) Oppskriften fikk jeg av en bekjent som har brukt den både til middag og som en del av en tapasmeny. Første gang jeg laget dette var jeg litt skeptisk i forhold til mengde chili, men det ble veldig bra. Mengden med chili kan reduseres dersom den skal serveres til små barn.
Hjemmelaget kyllingnuggets
Du trenger til 12 nuggets:
- 2 stk kyllingfilet
- 2 stk vårløk
- 2 stk hvitløksfedd
- 1/2 paprika
- 1 stk rød chili
- 1 stk ts raspet fersk ingefær
- 2 ts salt
- 1 ss soltørket tomat
- ca 1 dl strøbrød (eventuelt finax glutenfritt strøbrød)
Kutt kyllingfilet og grønnsaker i småbiter. Husk å ta ut og kast frøene som er i chilien. Ha de oppdelte kyllingfiletene, grønnsakene, salt og soltørket tomat i en foodprosessor og kjør det til en fin masse. Bruk en spiseskje og form til 12 stk nuggets som du vender i strøbrød.
Stekes i ca 3 minutter på hver side, middels varme. Kan serveres med ris og en sur-søt saus, ovnsstekte båtpoteter og salat eller som en del av en tapasmeny. Velbekomme:)
No comments yet.