Kylling med chilikarrisaus og druesalat

Denne retten har vi laget mange ganger hjemme hos oss. Oppskriften er hentet fra et tidligere Spis Bedre magasin for mange år siden. Min yngste datter laget denne på skolen i faget mat og helse sammen med tre stykker. Retten ble veldig godt mottatt av både medelever og lærere. Denne kan spices opp med mer karri og/eller chilisaus dersom det er ønskelig. Vi serverer den som regel med en druesalat til.

 

Kylling i chilikarrisaus med druesalat

 

kylling i chilikarrysaus med druesalat

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 600 g kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl potetmel
  • 2 ss smør

 Ta en glassbolle eller lignende og har i potetmel og salt som blandes godt sammen. Skjær kyllingfiletene i mindre biter og ha dem i skålen med potetmelblandingen. Vend kyllingfiletbitene godt inn i blandingen. Stekes i noen 6-8 minutter i smøret.

Saus

  • 1 løk
  • 1 ss smør
  • 1-2 ts karri
  • 1 ts potetmel
  • 1 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 1/2 dl sweet chilisaus

 Mål opp alle ingrediensene først. Skrell og finhakk løken. Stek løken sammen med karri i smøret til den mykner. Dryss potetmel over og ha i resten av ingrediensene. La sausen småkoke uten lokk i noen minutter.

Druesalat

  • 20 stk druer kuttet i halve deler
  • 1/2 stk agurk
  • 2 stk store never crispisalat eller isbergsalat

 Bland salatingrediensene godt sammen.

Serveres med ris som kokes etter anvisning på pakken. Velbekomme:)

Ingredienser kylling i chilikarrisaus

 

, , ,

2 Responses to Kylling med chilikarrisaus og druesalat

  1. Gry 20. februar 2014 at 17:05 #

    Prøvde denne i dag. Nam, nam 🙂

    • Stein Ivar 20. februar 2014 at 18:03 #

      En sikker vinner i vårt hjem.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media