Denne retten har vi laget mange ganger hjemme hos oss. Oppskriften er hentet fra et tidligere Spis Bedre magasin for mange år siden. Min yngste datter laget denne på skolen i faget mat og helse sammen med tre stykker. Retten ble veldig godt mottatt av både medelever og lærere. Denne kan spices opp med mer karri og/eller chilisaus dersom det er ønskelig. Vi serverer den som regel med en druesalat til.
Kylling i chilikarrisaus med druesalat
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 600 g kyllingfilet
- 1 ts salt
- 1/2 dl potetmel
- 2 ss smør
Ta en glassbolle eller lignende og har i potetmel og salt som blandes godt sammen. Skjær kyllingfiletene i mindre biter og ha dem i skålen med potetmelblandingen. Vend kyllingfiletbitene godt inn i blandingen. Stekes i noen 6-8 minutter i smøret.
Saus
- 1 løk
- 1 ss smør
- 1-2 ts karri
- 1 ts potetmel
- 1 dl vann
- 2 dl fløte
- 1/2 dl sweet chilisaus
Mål opp alle ingrediensene først. Skrell og finhakk løken. Stek løken sammen med karri i smøret til den mykner. Dryss potetmel over og ha i resten av ingrediensene. La sausen småkoke uten lokk i noen minutter.
Druesalat
- 20 stk druer kuttet i halve deler
- 1/2 stk agurk
- 2 stk store never crispisalat eller isbergsalat
Bland salatingrediensene godt sammen.
Serveres med ris som kokes etter anvisning på pakken. Velbekomme:)
Prøvde denne i dag. Nam, nam 🙂
En sikker vinner i vårt hjem.