Kanelsnurrer

Hva er vel bedre enn å komme inn i et hjem og kjenne lukten av hvetebakst? Kjært barn har mange navn. Kanelsnurrer, kanelboller eller kanel i svingen som noen kaller det, er noe som svært mange liker å få servert. Ta gjerne barna med på bakingen. De liker å lage disse snurrene. Men de liker kanskje enda bedre å snurre seg gjennom en  varm nystekt bolle.

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Du trenger til 24 stk:

  • 5 dl skummet melk
  • 1 egg (romtemperert)
  • 100 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 900 g hvetemel
  • 1 pose rød tørrgjær for søte deiger
  • 150 g meierismør (romtemperert)
  • litt ekstra hvetemel til utbaking

Fyll:

  • 100 g meierismør (romtemperert)
  • 100 g sukker
  • 4 ts kanel

Varm melken til 42 grader dersom du bruker tørrgjær (37 grader ved fersk gjær). Ha alle ingrediensene med unntak av meierismør i en kjøkkenmaskinbolle. Elt med elteklo i 10 minutter på lav hastighet (på vår Kenwood Major hastighet 1). La gå videre på samme hastighet mens du tilsetter det romtempererte smøret litt etter litt. La maskinen fortsette på samme hastighet i 10 minutter til. Dekk til med plast og håndkle og sett deigen til heving, ca 30-40 minutter, til deigen har fått dobbel størrelse.

Rør sammen smør sukker og kanel til fyllet. Bruk litt ekstra mel til utbaking. Kjevl ut deigen til ca 45×45 cm og smør på fyllet. Rull sammen deigen og skjær rullen i 24 skiver. Legg skivene på 2 bakebrett som du har lagt bakepapir på. Dekk til med håndkle og sett til heving, i 1 time, til dobbel størrelse. Stekes på 250 grader i 8-10 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl på rist. Velbekomme:)

 

 

 

 

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media