Hjemmelaget pommes frites med grillet kylling

Dette er på min 10 på topp liste. Hjemmelaget pommes frites i følge med grillet kylling eller kalkun og majones, namnam:) Festmat som likes av liten og stor. Vi har pommes fritesskjærer, se bilde lenger ned, som kutter potetene i passende biter og friterer i solsikkeolje som tåler høy temperatur. Pass på, dette er varmt, men veeldig godt:)

Hjemmelaget pommes frites med grillet kylling

Chips og kylling på fat

Du trenger:

  • 0,3 – 0,5 kg ferdig skrellet og oppkuttet potet pr person.
  • Solsikkeolje ( vi bruker 2,5 – 3 liter olje når vi lager dette)
  • Stor kasserolle ( vi bruker en ti-liters) NB! Ha lokket til kasserollen i nærheten for sikkerhets skyld.
  • 1/2 kylling pr person og noen sølvløk, sjampinjong og asparges til hver. Husk majones.

Skrell og kutt potetene med potetskjærer eller kniv. Legg potetbitene i en bolle med kaldt vann i ca 1 time. Dette gjøres for å få ut stivelsen. Skift gjerne vann underveis. Tøm av vannet og tørk potetbitene med håndkle.

oppkuttede poteter

 

Varm opp oljen og tilsett potetbiter ( del det opp i porsjoner). Koketiden varierer i forhold til mengde potet og temperatur på oljen. Vi har i ca 700-800 g pr omgang. Ca koketid er 10 minutter. Viktig å røre under veis slik at det ikke settes fast i bunnen. Når det flyter opp er det klart til å tas ut av kasserollen og legges i en sil. Legg i ny porsjon og kok. Når alt er kokt en gang gjentar du prosessen en gang til. Franskmenn gjør denne prosessen flere ganger, men da reduseres koketiden pr gang. Da får du rett konsistens og farge på poteten. Ta potetene da ut og legg i sil og rist av olje. Strø på salt og server. Server som her med sølvløk, sjampinjong, asparges og majones. Velbekomme:)

poteter i olje

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media