Hjemmelaget pizza

Pizza er opprinnelig italiensk og selges ved ca 2000 pizzarestauranter i Norge. Den kan lages i mange varianter. Den italienske har tynn bunn og den amerikanske har tjukkere bunn. Som fyll kan man variere etter egne ønsker. Denne oppskriften er rask og enkel og bunnen skal ikke forheves. Skorpen bli sprø og fin.

Hjemmelaget pizza

Pizza

Du trenger til bunnen:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g gjær
  • 1 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 3 dl lunkent vann

Bland alt det tørre, tilsett olje. Dersom du bruker tørrgjør tilsetter du det også her. Så tilsetter du det lunkne vannet. Ved bruk av fersk gjær røres gjæren ut i lunkent vann og tilsettes det tørre. Eltes godt i maskin. Kjevle ut deigen til en stor eller til flere porsjonspizzaer. Du trenger nesten ikke noe mel til utkjevlingen. Fordel saus, ønsket tilbehør og ost på. Vi har her brukt westfalerskinke og sjampinjong.  Ringle gjerne litt god olje over før den settes i ovnen. Stekes på 240 grader i 12-14 minutter på nederste rille (til skorpen er gylden).

Pizzaingredienser

Saus 1:

  • 1-2  gulrøtter
  • 1 løk
  • 1/2 selleristang
  • 1/2 purreløk
  • 2 hvitløksbåter
  • 2 stk tomater
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 lite glass tomatpuré
  • 1/2 sitron (bruk saften av sitronen)
  • kraft fra en liten boks champinjong
  • 1 ts provencal krydder
  • 1/4 ts worchestersaus
  • salt/pepper

Kutt alle grønnsaker i biter og ha alt sammen i en kasserolle og la det småkoke mens du lager bunnen. Smak om du syntes det er bra nok. Kjør det tilslutt i en foodprocessor. Fordel et tynt lag over pizzaen. Blir det noe igjen av sausen kan du ha det i et glass med lokk. Sett det i kjøleskap til en annen gang.

Saus 2

  • 3 stk store modne tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts sukker, gjerne brunsukker
  • salt/pepper

Del tomaten i biter og ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller stavmixer. Smak til med salt og pepper. Ha over bunnen.

NB! Ikke glem ost. Ta den du liker. Jarlsberg eller mozzarella fungerer meget godt. Ha litt salt og olje over før du setter pizzaen i ovnen. Velbekomme:)

, ,

2 Responses to Hjemmelaget pizza

  1. Elin 26. februar 2014 at 16:45 #

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    • Stein Ivar 27. februar 2014 at 19:44 #

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det skal ordnes snart at jeg registreres:)

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media