Hjemmelaget lasagne på 1-2-3

Denne lasagnen er gjort raskt og er god som store og små i familien liker. I denne oppskriften lager jeg ikke to sauser slik det ellers gjøres. Her has alt sammen i samme gryte. Oppskriften som jeg laget på bildet er til 8 porsjoner. Kan godt halveres dersom dere er fire til middag. I en travel hverdag kan dette også gjøres klar i forveien og settes i ovnen 30 min før servering. Topping kan varieres etter ønske. Tomat, oliven camembert, jarlsbergost eller «vanlig» ost samt basilikum og litt olje med eller uten god smak.

Hjemmelaget lasagne på 1-2-3

image

 Du trenger: Til 8 porsjoner

  • 800 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 glass tomatpuré (180g)
  • 2 bokser hermetisk tomat á 400 g
  • 1/2 ts salt
  • ett lite dryss pepper
  • 45 g meierismør
  • 5 dl melk
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 2 ts tørket persille
  • 75 g revet ost i lasagnen
  • 3 ss maizenajevner
  • 12 stk lasagneplater
  • 250 g revet ost som fordeles over det hele

 Stek karbonadedeig i noen få minutter og tilsett hakket løk. Dersom dere har små barn som ikke «liker» løk kan den finhakkes. Fungerer her:) Stek videre til løken mykner. Ha i tomatpuré, hermetisk tomat, salt, pepper, smør, melk, ost, krydderiene og maizena til ønsket tykkelse. La det småkoke noen minutter mens du forkoker lasagneplatene dersom det behøves (se på pakken). Legg lagvis i smurt form. Saus, lasagneplater, saus, lasagneplater, saus og fordel 250 g ost på toppen. Dersom det ønskes kan du ha skivede tomater på toppen.

Settes i forvarmet oven 220 grader i 20-25 minutter. Ta ut av ovnen og la det stå litt før servering. Server med en salat og brød til. Velbekomme:)

 

 

, , ,

7 Responses to Hjemmelaget lasagne på 1-2-3

  1. Johanne 16. februar 2014 at 22:41 #

    Denne skal jeg definitivt prøve:)

  2. Renathe Lian 17. februar 2014 at 21:09 #

    Lagde denne i kveld, nydelig! 🙂

    • Stein Ivar 17. februar 2014 at 21:22 #

      Så bra at den falt i smak:-) Populær her hjemme også!

  3. Gry 14. april 2014 at 19:26 #

    Lagde denne i dag. Var kjempegod 🙂

    • Stein Ivar 14. april 2014 at 22:37 #

      Så bra at dere likte den. Fortsatt god påske til dere 🙂

  4. Maria 9. juni 2015 at 19:22 #

    Anbefaler virkelig ei klype med kanel i , gjør susen i lasagne 🙂

  5. Mona 12. januar 2016 at 10:29 #

    Denne skal jeg prøve 🙂

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media