Denne lasagnen er gjort raskt og er god som store og små i familien liker. I denne oppskriften lager jeg ikke to sauser slik det ellers gjøres. Her has alt sammen i samme gryte. Oppskriften som jeg laget på bildet er til 8 porsjoner. Kan godt halveres dersom dere er fire til middag. I en travel hverdag kan dette også gjøres klar i forveien og settes i ovnen 30 min før servering. Topping kan varieres etter ønske. Tomat, oliven camembert, jarlsbergost eller «vanlig» ost samt basilikum og litt olje med eller uten god smak.
Hjemmelaget lasagne på 1-2-3
Du trenger: Til 8 porsjoner
- 800 g karbonadedeig
- 1 løk
- 1 glass tomatpuré (180g)
- 2 bokser hermetisk tomat á 400 g
- 1/2 ts salt
- ett lite dryss pepper
- 45 g meierismør
- 5 dl melk
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts tørket timian
- 2 ts tørket persille
- 75 g revet ost i lasagnen
- 3 ss maizenajevner
- 12 stk lasagneplater
- 250 g revet ost som fordeles over det hele
Stek karbonadedeig i noen få minutter og tilsett hakket løk. Dersom dere har små barn som ikke «liker» løk kan den finhakkes. Fungerer her:) Stek videre til løken mykner. Ha i tomatpuré, hermetisk tomat, salt, pepper, smør, melk, ost, krydderiene og maizena til ønsket tykkelse. La det småkoke noen minutter mens du forkoker lasagneplatene dersom det behøves (se på pakken). Legg lagvis i smurt form. Saus, lasagneplater, saus, lasagneplater, saus og fordel 250 g ost på toppen. Dersom det ønskes kan du ha skivede tomater på toppen.
Settes i forvarmet oven 220 grader i 20-25 minutter. Ta ut av ovnen og la det stå litt før servering. Server med en salat og brød til. Velbekomme:)
Denne skal jeg definitivt prøve:)
Lagde denne i kveld, nydelig! 🙂
Så bra at den falt i smak:-) Populær her hjemme også!
Lagde denne i dag. Var kjempegod 🙂
Så bra at dere likte den. Fortsatt god påske til dere 🙂
Anbefaler virkelig ei klype med kanel i , gjør susen i lasagne 🙂
Denne skal jeg prøve 🙂