Hjemmelaget hamburger med chili og hvitløk

Selv om slakterne fra Hamburg som dro til USA for lenge, lenge siden og fant opp hamburgeren mener noe annet, så lager du nok de beste hamburgerne selv på ditt eget kjøkken. Å sette tenne i en nystekt hamburger får de fleste til å få vann i munnen. Vi bruker en stor skje når vi blander farsen, krever litt kraft. Lykke til. Dette blir godt:)

Hjemmelaget hamburger

hamburger

 

Du trenger til 8 stk

  • 400 g karbonadedeig
  • 400 g kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk egg
  • 1,5 ss potetmel
  • 3 ts tørket persille
  • 1/4 ts svart pepper
  • 1/2 dl extra virgin oliven olje
  • 1 middels stor løk
  • 4 stk store eller 5 medium fedd hvitløk
  • 2 stk medium rød chili

ingredienser hamburger

Karbonadedeig, kjøttdeig og salt blandes og røres godt sammen til den har jevn og fin farge og litt seig konsistens. Tilsett ett egg om gangen og rør dem godt inn. Tilsett potetmel, tørket persille og svart pepper og rør godt inn. Tilsett olivenolje og rør godt inn. Finnhakk løk, hvitløk og chili og tilsett deigen og rør godt inn. Farsen settes i kjøleskap til du skal steke. Smaken blir fyldigere ved å la farsen stå litt.

hamburger i panne

Bruk en spiseskje og form farsen til en hamburger i hånden og legg den ned i forvarmet stekepanne. Trykk hamburgeren flatere om nødvendig og stek i 4-5 minutter på hver side på middels varme. Serveres i brød med salat, skivet løk, tomat, sylteagurk og dressing. Eller det som du liker å ha til. Godt også med en porsjon pommes frites til. Velbekomme:)

,

3 Responses to Hjemmelaget hamburger med chili og hvitløk

  1. Øystein Kristensen 14. mars 2014 at 16:01 #

    Hei takk for sist, fantastiske gode burgere.

    • Stein Ivar 14. mars 2014 at 23:11 #

      Hei hei. Jeg liker disse veldig godt:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Middagsalternativer til 17 mai | Siws matblogg - 14. mai 2014

    […] Hjemmelaget hamburger med chili og hvitløk […]

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media