Glutenfritt grovbrød

Etter mye prøving og feiling har vi endelig kommet fram til en oppskrift som gir et godt og lettbakt glutenfritt grovbrød. Før nedfrysing skjæres brødene i skiver og legges i brødposer. Da er det lett å hente det antall skiver som ønskes. Skivene deles enkelt fra hverandre med en smørkniv. La skivene stå forsiktig støttet opp mot hverandre på en asjett når du tiner dem i microen. Da blir skivene ikke så fuktige. Kan også tines i en «glutenfri» brødrister.

Glutenfritt grovbrød

Glutenfritt grovbrød

Du trenger til 2 stk brød ( 2 liters form)

  • 8 dl lunkent vann (4 dl kokkende vann tilsettes 4 dl iskaldt vann)
  • 1 pose tørrgjør
  • 1 ss fiberhusk
  • 1/2 dl olivenolje
  • 250 g Semper Landtbrødmix (1/2 pakke)
  • 250 g Semper Mix med fiber (1/2 pakke)
  • 500 g Mix Well Fullkornsbrød (1/2 pose)
  • 1/4  ts salt

Lunkent vann, tørrgjær og fiberhusk blandes i kjøkkenmaskinbollen med visp på medium hastighet i 5 minutter (på vår Kenwood Major er det hastighet 3). Ta bort visp og dekk til med håndkle og la svelle i 10 minutter. Tilsett olivenolje, melmixene og salt og bruk k-spade/grind til maskinen. La maskinen gå i 20 minutter på lav hastighet ( på vår Kenwood Major er det hastighet 1). Smør 2 stk brødformer á 2 liter med smør. Fordel deigen i formene og press den lett ned og glatt til på toppen. Heves i 2 timer til dobbel størrelse og stekes på 240 grader på over-/undervarme på nederste rille i 50 minutter. Velbekomme:)

Glutenfritt grovbrød ingredienser

 

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media