Etter mye prøving og feiling har vi endelig kommet fram til en oppskrift som gir et godt og lettbakt glutenfritt grovbrød. Før nedfrysing skjæres brødene i skiver og legges i brødposer. Da er det lett å hente det antall skiver som ønskes. Skivene deles enkelt fra hverandre med en smørkniv. La skivene stå forsiktig støttet opp mot hverandre på en asjett når du tiner dem i microen. Da blir skivene ikke så fuktige. Kan også tines i en «glutenfri» brødrister.
Glutenfritt grovbrød
Du trenger til 2 stk brød ( 2 liters form)
- 8 dl lunkent vann (4 dl kokkende vann tilsettes 4 dl iskaldt vann)
- 1 pose tørrgjør
- 1 ss fiberhusk
- 1/2 dl olivenolje
- 250 g Semper Landtbrødmix (1/2 pakke)
- 250 g Semper Mix med fiber (1/2 pakke)
- 500 g Mix Well Fullkornsbrød (1/2 pose)
- 1/4 ts salt
Lunkent vann, tørrgjær og fiberhusk blandes i kjøkkenmaskinbollen med visp på medium hastighet i 5 minutter (på vår Kenwood Major er det hastighet 3). Ta bort visp og dekk til med håndkle og la svelle i 10 minutter. Tilsett olivenolje, melmixene og salt og bruk k-spade/grind til maskinen. La maskinen gå i 20 minutter på lav hastighet ( på vår Kenwood Major er det hastighet 1). Smør 2 stk brødformer á 2 liter med smør. Fordel deigen i formene og press den lett ned og glatt til på toppen. Heves i 2 timer til dobbel størrelse og stekes på 240 grader på over-/undervarme på nederste rille i 50 minutter. Velbekomme:)
No comments yet.