Deilig sjokoladekake med nøttebunn

 

Inviter familie eller venner på kaffe og sjokoladekake i morgen. Denne deilige sjokoladekaken er en av mine favoritter. Oppskriften er hentet fra «på kjøkkenbenken». Med hasselnøtter og valnøtter i bunnen kombinert med en sjokoladesmørkrem på topp er det ikke til å unngå at blir bra. Prøv da vel!

 

Sjokoladekake med nøttebunn

Sjokoladekake med nøttebunn

Du trenger til bunnen:

  • 3 stk egg
  • 200 g finkornet sukker
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøtter
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss potetmel

Ta egg og sukker og pisk til eggedosis 15 minutter i en kjøkkenmaskin. Finhakk hasselnøttene med en foodprocessor. Tilsett valnøttene og finhakk dem også. Bakepulver og potetmel blandes og tilsettes i de hakkede nøttene og blandes godt inn. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med slikkepott.

Stekes på over-/undervarme 175 grader i 40 minutter i en smurt form på 26 cm.

Du trenger til sjokoladekremen:

  • 200 g lys kokesjokolade
  • 150 g smør
  • 1/2 dl sterk kaffe (eks 1/2 dl kokende vann + 1/2 ts pulverkaffe)
  • 1 stk egg
  • 75 g melis

Sjokolade, smør og kaffe smeltes over vannbad. Når det er smeltet blandes alt godt sammen. Pisk eggedosis av egg og melis. Tilsett sjokoladeblandingen i eggedosisen og vend godt inn med slikkepott. Sett fyllet i kjøleskapet slik at det får kjølt seg ned. Fyllet skal være tyknet når det has på kaken. Det tar ikke så lang tid. Dersom det blir for stivt, kan det stå litt i romtemperatur slik at det blir smørbart. Kaken kan gjerne pyntes med jordbær. Velbekomme:)

Sjokoladekake med nøttebunn i stykke

 

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. De beste sjokoladekaker til 17. mai | Siws matblogg - 16. mai 2014

    […] Deilig sjokoladekake med nøttebunn  […]

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media