Biff Stroganoff

Inviter venner på denne en kveld og du vil få fornøyde gjester. Dette er en god gammel klassiker og er en av Russlands mest populære matretter som lages på litt forskjellig vis. Kan lages til mange på relativt kort tid. Jeg syntes denne varianten er både lettvindt å lage og velsmakende.  Hos oss blir det sjeldent rester til neste dag av denne retten. Blir som regel servert med ris eller hjemmelaget potetmos. Kjøtt fra Kuraas er alltid av god kvalitet.

Biff stroganoff

Biff stroganoff

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 600 g mørbrad av storfe
  • 200 g løk
  • ca 2,5 dl vann
  • 200 g sjampinjong
  • 1 ss paprikapulver
  • 1/2 ts salt (smak til)
  • 3 ss tomatpure
  • 4 dl fløte

Biff stroganoff utkuttet

Skjær kjøttet i strimler, løken i halve ringer og sjampinjongen i tynne skiver. Brun kjøtt, løk og sjampinjong i smør på sterk varme. Husk å steke i porsjoner. Dette må nok deles i to stekinger. Ha litt vann i pannen mellom hver omgang. Ha over i en kjele og tilsett krydder. La dette trekke til kjøttet er tilfredsstillende å tygge. Alltid godt å smake underveis:) Tilsett tomatpure og fløte. La det trekke til sausen er tykk nok.

Server med ris eller hjemmelaget potetmos. Velbekomme:)

, , ,

4 Responses to Biff Stroganoff

  1. Kjersti 13. februar 2014 at 11:11 #

    Denne skal prøves!! Nam nam 🙂

  2. Sandra 29. mars 2014 at 19:50 #

    Lagte dette i dag og det smakte veldig godt. Brukte litt mer salt og paprikapulver i og pepper. Skulle hatt noen tynne skiver paprika også i følte jeg. God og mild rett

    • Stein Ivar 29. mars 2014 at 20:42 #

      Så bra at den falt i smak. Jeg skal også prøve den med noen tynne skiver paprika i neste gang jeg lager den. Godt tips:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Middagsforslag til 17 mai | Siws matblogg - 14. mai 2014

    […] Biff Stroganoff […]

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media